Mies rukoilemassa kädet ristissä ja Raamatun päällä
Ilkka Päiväsaari
Lukuaika: 3min

Onko Jeesus totta?

Teinipoikana olin ulkoiluttamassa koiraa metsässä. Eri syistä johtuva ahdistus kasvoi kasvamistaan sisälläni. Siihen liittyi myös syyllisyyttä. En kerta kaikkiaan tiennyt, mitä voisin tehdä, jotta ahdistus poistuisi.

Rippikoulun käyneenä yritin rukoilla, mutta totesin, etten osaa sitäkään tehdä, eikä siitä ollut apua. Mieleeni tuli rukoilla Isä meidän -rukous, jonka olin opetellut ulkoa riparilla. Ennen kuin olin päässyt puoleen väliin, yhtäkkiä jokainen solu minussa tiedosti, että Jeesus on vierelläni, vaikka en häntä nähnyt. Ahdistus vaihtui rauhan tunteeseen, jollaista en ollut koskaan kokenut. Siinä hetkessä sain tulla uskoon.

Myöhemmin uskontaipaleellani olen kyseenalaistanut tuota kokemusta, vaikka se on lähtemättömästi jäänyt mieleeni. Yritin selittää itselleni, että kyseessä oli epätoivoisen nuoren miehen oman sielun tuottama kokemus. En pysty selittämään sitä, että elämäni ja koko tulevat 26 vuotta muuttui tuossa hetkessä. En usko, että hallusinaatio voisi saada sellaista aikaan. Sen saa aikaan evankeliumi, joka on Jumalan voima yhä tänäänkin.

Oikeudenkäynneissä on kaksi puolta: on syyttäjä ja puolustaja. Tapahtumien kulusta on kaksi eri näkemystä, mutta olivatpa näkemykset mitkä tahansa, on asiasta olemassa kuitenkin vain yksi totuus. Jos on olemassa Jumala, ei voi olla kuin yksi totuus hänestä. Nuorena minua alkoi vaivata juuri tämä ajatus liittyen Jumalaan.

Jos Raamatun Jumala on totta, silloin ovat totta myös ne lupaukset, jotka Raamatusta voimme löytää. Näin ollen on totta, että Jumala rakastaa jokaista maailman ihmistä. Hän haluaa antaa ihmiselle synnit anteeksi ja Hän haluaa, ettei kukaan joutuisi kadotukseen, vaan saisi periä iankaikkisen elämän. Silloin on totta se, että Hän kuulee kaikki rukouksemme ja huokauksemme ja vastaa niihin. Jeesus on luvannut olla kanssamme joka päivä. Kun Raamatun Jumalasta tulee totta, myös hänen lupauksistaan tulee totta ja ne tuovat mukanaan ihmisen elämän poluille tulevaisuuden ja toivon.

Jeesus lupasi seuraajilleen rauhan sydämeen: ”Rauhan minä jätän teille: minun rauhani – sen minä annan teille. En minä anna teille, niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö.” (Joh. 14:27). Jos Raamatun Jumala on totta, on Raamattu täynnä valtavan hyviä uutisia aivan koko maailmalle!

Ihmisellä riittää syyttäjiä ja maahan painajia. Usein ihan syystäkin. Jeesus, joka on kärsinyt meidän synneistämme rangaistuksen, on luvannut puolustaa meitä. ”Tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus Kristus…” (1.Joh.2:1)

Saavatko Raamatun Jumala ja hänen lupauksensa olla sinulle totta? Hän kutsuu meitä yhä tänään: ”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.” (Matt.11:28) ”Ja sitä joka luokseni tulee, minä en aja pois.” (Joh.6:37)

......